Uniform

Het uniform is verplicht.

Waar je ons ook tegenkomt, je kan ons steeds aan onze kleren herkennen. Blauwe sweaters, beige broekrokjes of rokken, bordeaux T-shirts, gekleurde sjaaltjes; het zijn symbolen van diezelfde grote Chirofamilie. Ze drukken onze verbondenheid uit. Én met onze Chirokleren tonen dat we gelijkwaardig zijn: dezelfde outfit, geen onderscheid door rang of stand en geen uiterlijke tegenstellingen. Bovendien zijn het kleren die vuil mogen worden en waarin iedereen makkelijk kan ravotten.

Normaal gezien zou iedereen (met uitzondering van diegenen die op een bestelling wachten) vanaf november reeds in perfect uniform naar de chiro moeten komen. Dit geldt voor iedereen, zowel jong ALS OUD .

We raden aan om in alle kledij duidelijk een naam in te vermelden.

Ook in sjaaltjes bevestig je best een naamlintje dat je op het einde van het jaar kan verwijderen. Het uniform bestaat uit een beige broekrok of rok met hierop de afdelingskentekens, een chiro t-shirt, een chirotrui en een sjaaltje in de kleur van je afdeling.

Wat heb ik nodig?

Chirorok voor de oudere groepen (meestal vanaf Tippers)

Broekrok en rok zijn te verkrijgen bij de banier en kosten rond de €25. Vaak hebben we ook enkele stuks (€15) in onze eigen 2ehandswinkel; kom dus zeker eerst een kijkje nemen in de chirolokalen. (in het gele speelclublokaal) Adressen van de banier (de chirowinkel) in Leuven en Brussel zijn: J.P.Minckelersstraat 29, 3000 Leuven - 016 29 97 84 Kolenmarkt 85, 1000 Brussel - 02 511 44 31. Surf ook eens naar www.debanier.be hier kan je o.a. zien welke dingen nog in voorraad zijn.

Het chirokenteken in je afdelingskleur, op de chiro te verkrijgen voor €1,5. Het kenteken wordt op de rechterzak genaaid.

Een T-shirt van chiro Overijse; het T-shirt van chiro overijse is bordeaux met geel opschrift en we verkopen het in de lokalen. Het T-shirt is verkrijgbaar in verschillende maten en kost €10.

Een blauwe chiropull (met opschrift van chiro Overijse); is te verkrijgen in de banier.

Een sjaaltje in je afdelingskleur: te verkrijgen bij inschrijving bij de sjaaltjesverantwoordelijke. Je betaalt een waarborg van €5, je krijgt deze terug als je bij het begin van het volgende chirojaar je sjaaltje ongeschonden inlevert.

2de handsshop:

Onze chiro heeft ook een kleine 2ehandswinkel voor uniformen. Je kan er broekrokjes, rokjes en pulls kopen voor €15. (t-shirts worden niet 2ehands verkocht). Indien je zelf over te kleine chirokleding beschikt die nog in goede staat is (niet beschreven e.d.) mag je deze ook steeds inleveren tegen €15.

Opgelet: Aangezien chiro nationaal een nieuw model pulls verkoopt, zullen wij geen 'oude' chiropulls meer overkopen. Natuurlijk mag iedereen ze wel blijven dragen!

Voor meer informatie, vraag naar onze uniformverantwoordelijken. Dit jaar zijn dit Kato De Valck en Justine Delecluse