Uniform

Het uniform is verplicht.

Waar je ons ook tegenkomt, je kan ons steeds aan onze kleren herkennen. Blauwe sweaters, beige rokken, bordeaux T-shirts, gekleurde sjaaltjes; het zijn symbolen van diezelfde grote Chirofamilie. Ze drukken onze verbondenheid uit. Én met onze Chirokleren tonen we dat we gelijkwaardig zijn: dezelfde outfit, geen onderscheid door rang of stand en geen uiterlijke tegenstellingen. Bovendien zijn het kleren die vuil mogen worden en waarin iedereen makkelijk kan ravotten.

Normaal gezien zou iedereen (met uitzondering van diegenen die op een bestelling wachten) vanaf november reeds in perfect uniform naar de chiro moeten komen. Dit geldt voor iedereen, zowel jong ALS OUD.

We raden aan om in alle kledij duidelijk een naam in te vermelden.

Ook in sjaaltjes bevestig je best een naamlintje dat je op het einde van het jaar kan verwijderen. Het uniform bestaat uit een beige rok met hierop de groepsembleempjes, een chiro t-shirt, een chirotrui en een sjaaltje in de kleur van je groep.

Wat heb ik nodig?

Chirorok
Een Chirorok. Deze zijn te verkrijgen bij de Banier en kosten rond de 33 euro à 36 euro. Vaak hebben we ook enkele stuks in onze eigen 2ehandswinkel voor de prijs van 15 euro afhankelijk van de kwaliteit. Kom dus zeker eerst een kijkje nemen in de chirolokalen. (in het gele speelclublokaal) Adressen van de Banier (de chirowinkel) in Leuven en Gent zijn: Jan-Pieter Minckelersstraat 29, 3000 Leuven - +32 16 29 97 84 en Hoefslagstraatje 1, 9000 Gent - +32 9 233 87 87. Surf ook eens naar www.debanier.be hier kan je o.a. zien welke dingen nog in voorraad zijn.

Het Chiro-embleempje in je groepskleur is op de chiro te verkrijgen voor 2 euro. Het embleempje wordt op de rok genaaid.

Chiro t-shirt
Een T-shirt van chiro Overijse; het T-shirt van chiro overijse is bordeaux met geel opschrift en we verkopen het in de lokalen. Het T-shirt is verkrijgbaar in verschillende maten en kost nieuw 15 euro en tweedehands 5 euro.

Een blauwe chiropull; is te verkrijgen in de Banier.

Een sjaaltje in je groepskleur is te verkrijgen bij inschrijving bij de uniformverantwoordelijken. Je betaalt een waarborg van €5, je krijgt deze terug als je bij het begin van het volgende chirojaar je sjaaltje ongeschonden inlevert.

2ehandswinkel:

Onze chiro heeft ook een kleine 2ehandswinkel voor uniformen. Je kan er rokjes en pulls kopen voor 15 euro (afhankelijk van de kwaliteit). T-shirts 2ehands worden verkocht voor 5 euro. Indien je zelf over te kleine chirokleding beschikt die nog in goede staat is mag je deze ook steeds inleveren tegen €10 à €15.

Opgelet: Aangezien Chiro nationaal een nieuw model pulls verkoopt, zullen wij geen 'oude' chiropulls meer overkopen. Natuurlijk mag iedereen ze wel blijven dragen!

Voor meer informatie, vraag naar onze uniformverantwoordelijken.